Zeytinyağlı Ayvalı Kereviz

Malzemeler
3-4 çorba k zeytinyağı
2-3 yeşil biber, küçük doğranmış
1/2 tatlı k karabiber, taze çekilmiş
2 havuç, 1 cm kalınlığında yuvarlak dilimlenmiş
2 orta boy patates, 1 cm'lik yarım ay şeklinde doğranmış
2 orta boy kereviz, 1 cm eninde yarım ay şeklinde doğranmış
1/2 limonun suyu
1 ayva, kabuğu soyulmuş, küp şeklinde doğranmış
1/2 -1 tatlı k tuz
1/2 su bardağı sıcak su
1/2 tatlı kaşığı toz şeker
2 çorba k maydanoz ve dereotu ince kıyılmış

Hazırlanması 

1 Zeytinyağını tencerede orta yüksek ateşte ısıtın. Yeşil biberleri, karabiberi ilave edin ve birkaç dakika çevirin.

2 Havuç dilimlerini, patatesi kerevizi ilave edin ve birkaç dakika daha sote edin.

3 Limon suyu,ayva, tuz ve toz şekeri ilave edin.

4 Ateşi kısın ve çok az sıcak su ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın ve 15-20 dk. pişirin.

5 Yemeğin pişip pişmediğini kontrol edin ve gerekirse çok az sıcak su ilave edin. Sebzeler piştiği anda tencerenin altını kapayın.

6 Kıyılmış maydonoz ve dereotunu ekleyin, tencerenin kapağı kapalı şekilde 5-10 dakika bekletip servis yapın.

Yanında yoğurt ve pilav ile birlikte besleyici ve dengeli bir öğün olabilir.

Yorumunuzu bırakın
Sadece kayıtlı kullanıcılar yorum bırakabilir.
Kategoriler
Blog Arşivi