Malzemeler;
3 çorba k zeytinyağı
1 su b bezelye,haşlanmış
2 orta boy havuç, küp doğranmış
3 orta boy patates, küp doğranmış
4 enginar, soyulmuş ve limonlu suda bekletilmiş
1 tatlı k tuz
1/2 tatlı k karabiber, taze çekilmiş
1 tatlı k toz şeker
1/2 su bardağı sıcak su
2 çorba k maydanoz ve dereotu, ince kıyılmış
Hazırlanışı
1- Zeytinyağını tencerede ısıtın. Karabiber, bezelye, havuç ve patatesi ilave edip birkaç dakika orta yüksek ateşte çevirin.
2- Enginarları ,toz şekeri ve tuzu ilave edin ve 1-2 dk daha sote edin.
3- Ateşi düşük hale getirin, tencerenin kapağını kapayarak 15- 20 dk pişirin. Zaman zaman kontrol ederek gerekirse çok az miktarda sıcak su ekleyin.
4- Sebzeler piştikten sonra, maydanoz ve dereotu karışım ile süsleyin ve ılık veya soğuk servis yapın.