Malzemeler
2 çorba k zeytinyağı
2-3 çarliston biber,ince doğranmış
1 havuç,ince rendelenmiş
1 su b soya kıyması,kuru
1/2 tatlı k tuz
1/2 tatlı k kara biber,taze çekilmiş
1/2 tatlı k kekik
1 tatlı k toz kırmızı biber
1/2 tatlı k kimyon
1/3-1/2 su b sıcak su
20-25 brüksel lahanası
1 su bardağı kadar roka,ince kıyılmış
1 tatlı k toz keten tohumu,2-3 çorba k sıcak suda bekletilmiş
2-3 çorba k domates salçası
kızartmak için zeytinyağı
2-3 çorba kaşığı domates-biber salçası karışımı(sos için)
1 su b sıcak su(sos için)
Hazırlanması
1 2 çorba k zeytinyağını ,çelik bir tencerede orta yüksek ateşe koyun.İnce doğranmış yeşil biberi ilave edip birkaç dakika yağda çevirin.
2 İnce rendelenmiş havucu ekleyin ,1-2 dakika daha ateşte çevirin,üzerine kuru soya kıymasını,tuzu,biberi,kekiği,toz kırmızı biberi ilave edin ve tahta bir kaşıkla karıştırın.
3 Ateşi orta-düşük seviyeye getirin,1/3 veya 1/2 su b sıcak suyu ilave edin,tencerenin kapağını kapayın.5-10 dakika pişirin.
4 Brüksel lahanalarını,buharda pişirin;veya bir çelik tencereye biraz zeytinyağı koyup 1/2 su bardağı ilavesiyle brüksel lahanalarını kapağı kapalı olarak düşük ateşte pişirin. Tuz ve biber ekleyin.
5 Pişmiş soya kıyması karışımını bir karıştırma kabına koyun. İnce kıyılmış rokayı suda beklemiş keten tohumunu ve 2-3 çorba k domates salçasını ilave edin. Karıştırın.
6 Soya kıyması karışımını küçük yuvarlak sıkı köfteler haline getirin ve kızartın. Yağdan çıkarınca köfteleri kağıt mutfak havlusu üzerine alın ve fazla yağını emdirin.
7 Bir tencereye 2-3 çorba k domates ve biber salçası karışımını koyun. Buharlanmış veya pişmiş brüksel lahanalarını ve kızarmış köfteleri ilave edin. 5- 10 dakika orta ateşte tutun ve servis yapın