Malzemeler
2 çorba k zeytinyağı
3-4 çarliston biber,ince doğranmış
2 orta boy havuç,ince rendelenmiş
2 su b soya kıyması,kuru
1/2-1 tatlı k tuz
1 tatlı k kara biber,taze çekilmiş
1 tatlı k kimyon
1 tatlı k kekik
1/2 su b sıcak su
1 su b nohut, 1 gece suda bekletilmiş ve blender'da iyice çekilmiş
2 çorba k un
3 çorba k maydanoz, ince kıyılmış
3-4 çorba k zeytinyağı, köfteleri kızartmak için
Hazırlanması
1 Zeytinyağını çelik veya teflon bir tencerede orta yüksek ateşte ısıtın ve yeşil biberleri ilave ederek birkaç dakika çevirin.
2 Rendelenmiş havuçları ilave edin,birkaç dakika daha sote edin, ateşi kısın, kuru soya kıymasını ilave edin ve havuç ve biberlerle iyice karıştırın.
3 1/2 su bardağı sıcak suyu ilave ederek tencerenin kapağını kapatın ve düşük ateşte 5 dk. pişirin. Ateşi söndürün ve karışımın soğumasını bekleyin.
4 Bir karıştırma kabına ılınmış soya kıyması karışımını ve ve çektiğiniz nohutları alın. Tuz, karabiber, kekik, kimyon, un ve kıyılmış maydanozu ekleyin, yoğurun.
5 Parmak biçiminde ince uzun ve yassı köfteler yapın ve 3-4 çorba k zeytinyağını teflon bir tavaya koyup,kızdırıp, köftelerin her iki tarafını kızartın. Fazla yağı almak için köfteleri kağıt mutfak havlusu serilmiş bir tabakta 3-5 dakika bekletin. Sıcak veya ılık servis yapın.
Arzu ederseniz köfteleri domates sosu ve salata ile servis edilebilirsiniz. Bu köfteler değişik pilav türleri ve yoğurtla besleyici bir öğün olarak sunulabilir.